Dermal

De micro dermal anchor wordt met behulp van een naaldje onder de huid ingebracht. Het titanium plaatje, niet groter dan 7 × 2 mm, wordt ingebracht in de lederhuid, (dermis) net onder de opperhuid (epidermis).

Op dit titanium plaatje zit een buisje met schroefdraad van 1,2 mm waarin allerlei verschillende balletjes met of zonder kristal, spikes en gekleurde plaatjes geschroefd kunnen worden. Het enige wat je blijft zien is een mooi kristalletje, spike of gekleurd plaatje.


Deze piercing kan vrijwel overal op het lichaam worden aangebracht, dit in tegenstelling tot gewone oppervlakte piercings, die de neiging hebben om uit te groeien. De micro dermals zijn tevens ook geschikt om tattoos mee te versieren.

De genezingstijd voor micro dermals verschilt per plaats en kan ook per persoon verschillen Direct na het zetten kan de huid rond de plek rood worden en flink opzwellen.

Het gaatje dat gemaakt is om je micro dermal te zetten moet worden beschouwd als een wond en ook als zodanig behandeld worden. Persoonlijke hygiëne tijdens de genezingsperiode van de micro dermal anchor is strikt noodzakelijk.