Nazorg Dermal

Voor een goed en vlot mogelijke genezing moet de volgende regels nageleefd worden. Raak de micro dermal anchor niet aan met vuile handen (eerst grondig wassen met bijvoorbeeld Unicura zeep).

Was de omgeving van de wond een, twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is (unicura). Dep de omgeving van de micro dermal anchor droog met een tissue of schoon stukje keukenrol.

Smeer geen zalf, purol, vaseline of iets dergelijks op de wond. Houd de micro dermal anchor na het wassen zoveel mogelijk droog. Draag geen pleisters over de micro dermal anchor, behalve kortdurend indien nodig voor sporten of slapen gaan.

Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine op de wond. Draag bij een micro dermal anchor in de genezings tijd, geen strakke of vervuilde kleding. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna, stoombad,zonnebank.

Verwijder NOOIT!!!! zelf het sieraad. Neem bij extreme zwelling, bloeding, roodheid pus, uitgroei, kleurverandering, of afstootverschijnselen van wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts. De genezingstijd van een micro dermal anchor piercing kan variëren tussen de 8 á 10 weken.

De net geplaatste micro dermal anchor piercing enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moet een huisarts ingeschakeld worden.

Verwijder het sieraad niet voordat een arts is bezocht. Tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet verwijderd worden, tenzij er sprake is van een allergische reactie. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectie gevaar.